سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تاریخچه رایحه در کشور ایران

تاریخچه رایحه در کشور ایران
ساخت و فعالیت با بو یک رشته دیرین و بهتر بگوییم باستانی میباشد که نیاز مسلما لطیف هنری، مهارت و علم خاصی دارااست. مصری ها، یونانی ها و رومی ها تمامی با طریق های ساخت رایحه آشنا بودند البته در هر اکنون تقطیر سیستماتیک عطرها در قرنها وسطی توسط محققان اهل ایران فیس گرفت. در جمهوری اسلامی ایران در آخرها هزاره چهارم پیش از به دنیاآمدن در محوطه باستانی سیلک تُنگ‌های کوچک از متاع مرمر کشف گردیده که منحصر به فرد مراقبت بو بودند. ابن سینا دکتر معالج و دانشمند وسیع اهل ایران مبتکر طریق تقطیر بود، او شیوه عصاره گیری از گل ها با به کار گیری از تقطیر را که امروزه به صورت معمول در دنیا گزینه استعمال میباشد را برای او‌لین توشه آیتم به کار گیری قرار بخشید. اولی تجربه عطرسازی ابن سینا به کارگیری از گل رز بوده میباشد. طرز های تقطیر در کشورهای شرقی به صورت قابل توجهی صنعت عطرسازی و الخصوص دانش شیمی در عالم غرب را پایین تأثیر قرار داده میباشد. زکریای رازی دانشمند پهناور اهل ایران نیز با کشف الکل، نقش بسیار مهمی در بسط صنعت بو بر عهده داشته میباشد.

 بهترین عطر مردانه

نزدیک به 2500 سال پیش ایرانیان باستان از رایحه و مواد خوشبو کننده به طور زینتی و تجملاتی به کار گیری می کردند. اهل ایران ها روزمره بدنشان را با مواد معطر را شستشو می دادند و همینطور در آب میوه های خویش از موادسازنده خوشبو استعمال می کردند. کشورمان جمهوری اسلامی ایران از روزگار باستان یکی مهمترین مرکز ها ساخت روغن ها و عصاره های معطر گیاهی بوده میباشد. عطرسازان اهل ایران با خیساندن گلها و گیاهان معطر در روغنهای اشباع گردیده و ادغام آن ها با یکدیگر، عطریات مختلفی صحیح می کردند که در سراسر عالم آیتم به کارگیری قرار می گرفت.

در حین هخامنشیان پادشاهان هخامنشی، ملکه‌هایشان و بقیه درباریان از رایحه ها و روغن های معطر برای خوشبو و درخشان کردن گیسو رمز به کارگیری می‌کردند. مورخین از رایحه فوق‌العاده گرانبهایی به اسم لبی زوس (Labyzos) خاطر می نماید که برای آرایش و پیرایش موهای خشایارشاه آیتم استعمال قرار می گرفته میباشد. همینطور در ماجرا سرگذشت استر (Esther) یک کدام از همسران خشایارشاه آمده میباشد که وی به بازه زمانی 6 ماه با روغن مرمکی و 6 ماه با مواد خوشبوکننده دیگر روغن مالی میشد تا برای مسابقه انتخابی ملکه مهیا شود. در یکی نقوش باستانی کشف گردیده از تخت جمشید، تصویری از پاد شاه هخامنشی موجود هست که در پشت راز او دو خدمتکار ایستاده‌اند و یکی آن‌ها حوله و عطردان و دیگری عوددان و عودسوز در چنگ داراست.

در فهرستی که به دست اسکندرمقدونی، از بخشی از اموال داریوش سوم تنظیم گردیده به 14 عطرساز اشاره گردیده و در کل 40 نفر عطرساز همواره یاروهمدم سلطان بودند تا فرمانروا مدام به عطریات ما یحتاج خویش دسترسی داشته باشد. ابویوسف کندی شیمی دان عرب درقرن نهم میلادی کتابی در رابطه عطرها به اسم شیمی بو و تقطیر نوشته ‌میباشد. بیشتراز یک صد راهبرد تنظیم اشکال روغن های معطر و همینطور بیشتراز صد طرز و فرمان برای بو سازی و ایجاد امکانات رایحه سازی در‌این کتاب موجود است.

 

تاریخچه رایحه در فرانسه

 

تاریخچه رایحه در فرانسه
در زمان رنسانس شهر های ونیز و فلورانس در مرزو بوم ایتالیا مرکزها تولید بو بودند. کاترین دمدیسی بعداز تزویج با هنری دوم، فرمان روا فرانسه، عطرسازش را با خویش از ایتالیا با به دربار فرانسه پیروزی. کارخانه این عطرساز ایتالیایی بوسیله یک راهروی پنهان به سوئیت ملکه متصل می‌شد از همین رو احتمال ربوده شدن فرمول عطرهای وی وجود نداشت. در طول هنری دوم بود که فرانسه به امپراتوری وسیع عطرسازی تبدیل شد. درباریان فرانسه که در آن دوره چندان به تمیزکاری و ظواهر خویش اهمیت نمی دادند به مرور دوره به مصرف کنندگان اثبات رایحه مبدل شدند.